Skridskoskolans/Konståkningsskolans trivselregler och tips

NÄRVARO

Childhoodhallen – Det står alltid en vuxen och tar närvaro antingen vid entrén eller vid det lilla pelarbordet inne i ishallen, precis efter entrén när man svänger till vänster för att komma till omklädningsrummen. Glöm inte att anmäla er när ni anländer.

Annexet – I Annexet tar huvudansvarige tränaren Marcel närvaro på isen i slutet av träningen. Man behöver alltså inte anmäla sig innan träningen på lördagar.

OMKLÄDNINGSRUM

Childhooodhallen – LAKK har 2 omklädningsrum för barn och vuxna att byta om i, vilka omklädningsrum exakt kan ni se på TV-skärmen som finns i entrén. Där är ni välkomna att sätta på ert barn dennes utrustning samt använda toaletten. Se gärna till att ert barn går på toaletten innan träningen.

Annexet – Där är det tyvärr sämre tillgång till omklädningsrum så man byter om inne i själva ishallen, på läktaren. Tänk på att när det blir kallt ute blir det även kallare i ishallen så senare i höst/vinter behöver man se till att ha varmare kläder på sig.

BÅSET ENBART ÅKARE OCH TRÄNARE

I båset får enbart åkare och tränare vara, gäller både i Childhoodhallen och i Annexet.

Skor drar med sig stenar och grus, vilket förstör skenorna på konståkningsskridskor samt hockeyskridskor.

För att komma ut på isen går man på via båset eller via dörren till höger om båset i Childhoodhallen. Barnen kommer ut på isen snabbare genom att dela upp sig.

Barnen koncentrerar sig mycket bättre när familjemedlemmar befinner sig på läktaren eller i cafeterian.

Vi hänvisar därför alla föräldrar till andra sidan isbanan där läktaren och cafeterian finns. Tyvärr finns det ingen cafeteria i Annexet.

Behöver man hjälpa sitt barn med skydden eller annat ber vi er att använda dörren till höger om båset i Childhoodhallen.

I Annexet kan man möta sitt barn vid båset/trappan för att hjälpa till.

GRUPPINDELNINGAR OCH MÄRKEN

Barnen delas in av tränarna efter kunskapsnivå. Vid frågor kontakta huvudansvarig tränare.

Tränarna tränar efter teknikmärkena 1-8. Dessa går att läsa om på vår hemsida www.lakk.se eller på vår anslagstavla. På hemsidan hittar ni märkena under fliken ”teknik & info”, ”teknikmärken”.

Vill man lära sig snabbare kan man träna 2ggr/v. Maila till klubbmailen, info@lakk.se, eller ta kontakt med tränaren Nicole.

Har man tagit märke 5 och vill fortsätta utvecklas kan man ingå i en grupp som heter Grön grupp. Vid intresse maila till klubbmailen eller ta kontakt med Nicole. Börjar man i Grön grupp är det ett krav på riktiga konståkningsskridskor och konståkningskläder. Barnen har även markträning/konståkningsfys i samband med en isträning och en längre träningssäsong (augusti-maj).

KLÄDSEL OCH SKRIDSKOR

Vi rekommenderar varma figurnära kläder som är smidiga att åka i, fingervantar, hjälm och stadiga skridskor.

I skridskoskolan ställs inga krav på särskilda konståkningsskridskor, men vi strävar från början efter att skridskorna ska vara av bra kvalitet. Detta är viktigt, både för att inte skada fötter, vrister och knän genom att stå snett, men också för att behålla intresset för träning. Sportaffärens så kallade konståkningsskridskor, t.ex. Jofa, är eller blir mjuka väldigt snabbt och orkar därför inte hålla vristen rak. Barnens intresse för skridskoåkning avtar lätt på grund av dåliga skridskor. Har man bra skridskor har man lättare att utvecklas. Skridskor vi rekommenderar till nybörjare är WIFA, men även EDEA går bra.

Läs gärna mer om utrustning på vår hemsida www.lakk.se under fliken ”teknik & info”, ”utrustning”.

Villa man köpa nya/begagnade skridskor kan man ta kontakt med en av de huvudansvariga tränarna så hjälper de gärna till.

SKÖTSEL AV SKRIDSKOR

  • Skydda skenorna med mjuka överdrag
  • Torka av skridskorna med en trasa/handduk efter varje träning, noga!
  • Packa upp skridskorna hemma så de får lufta mellan träningarna
  • Ha aldrig hårda skridskoskydd på mer än när du går med skridskorna. Blöta skydd får skenorna att rosta.
  • Spola skridskoskydden då och då så inte grus och smuts skadar skenorna
  • Låt en kunnig konståkningsslipare slipa skridskorna med jämna mellanrum. Ta kontakt med tränaren Nicole för mer information om vart man ska lämna in sina skridskor.

LAKK´S KLUBBKLÄDER

  • LAKK-mössa kan ni köpa via klubbens tränare. Den kostar 100kr och finns i 2 storlekar.

HEMSIDA SAMT FACEBOOK

Hemsida: www.lakk.se

Facebook: https://www.facebook.com/groups/394133654049076/

Gå gärna in regelbundet, speciellt på hemsidan, och titta under nyheter eller annat. Har ni frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi i LAKK vill att ni ska trivas hos oss.

Här är alla välkomna!

Kontakta LAKK: info@lakk.se